Palvelut/ Yksityishenkilöille/

Kauppakirjat ja sopimukset

Asiantuntevat asianajajamme avustavat pitkällä kokemuksella yksityishenkilöiden sopimusasiakirjojen laatimisessa ja tarkastamisessa valvoen asiakkaan etua. Mikäli sopimussuhteissa tulee ongelmia, avustamme vastapuolen kanssa käytävissä sovintoneuvotteluissa ja tarvittaessa myös tuomioistuimessa.

Kauppakirjat ja sopimukset

Itse asiassa kauppakirjat ja sopimukset ovat läsnä yksityishenkilöiden arjessa joka päivä, vaikka sitä ei välttämättä tule sen tarkemmin miettineeksi. Sopimus kuljetuksesta tietyin ehdoin syntyy esimerkiksi siitä, kun hyppää bussiin tai taksiin ja siitä suoritetaan sovittu korvaus eli samalla maksetaan kaupalla myös palvelusta. Kauppakirja, se kannatttaa laadituttaa asiantuntijoidemme avulla.

Oikeudellisesti yksityishenkilöiden sopimukset jaotellaan toisten yksityishenkilöiden kanssa tehtyihin sopimuksiin ja elinkeinonharjoittajien kanssa tehtyihin sopimuksiin (kuluttajasopimukset). Tavanomaisimpia yksityishenkilöiden keskenään solmimia sopimuksia ovat esimerkiksi erilaiset irtaimen, kuten auton tai veneen kauppakirjat, erilaiset vuokrasopimukset, velkakirjat yksityisten välillä tai esimerkiksi kiinteistö- ja asuntokauppakirjat.

Katso myös Kuluttajansuoja-sivu, löydät sieltä lisätietoja tilanteista, joissa yksityishenkilö on solminut sopimuksen elinkeinonharjoittajan kanssa. Laadituta asianajajamme avulla kauppakirja, hoidamme toimeksiannon vankan kokemuksemme avulla.

Laadimme kauppakirjat ja sopimukset ammattitaidolla

Sopimusten sisältöön olisi hyvä tutustua aina huolellisesti ennen allekirjoittamista, koska sopimukset ovat lähtökohtaisesti sitovia ja niistä irtautuminen voi olla kallista ja hankalaa. On erittäin tärkeää, että sopimuksen osapuolet ymmärtävät, mihin ovat sitoutumassa ja millä ehdoin, ennen asiakirjan allekirjoittamista. Kauppakirja, hyödynnä osaamistamme ja asiantuntemustamme.

Usein sopimuksia tehdään myös suullisesti todeten vain, että: ”kyllä sanaan täytyy luottaa”. Ongelmat syntyvätkin usein näissä tilanteissa siitä, ettei kenellekään loppujen lopuksi ole ollut selvää, mihin on sitouduttu. Selkeä, kattava ja kirjallinen sopimus, jonka sisällön osapuolet ymmärtävät, ehkäisee tulevaisuuden riitatilanteita ja kalliita prosesseja näiden erimielisyyksien ratkaisemiseksi. Kauppakirja, pyydä asianajajamme laatimaan se.

Asiantuntevat asianajajamme avustavat pitkällä kokemuksella yksityishenkilöiden sopimusasiakirjojen laatimisessa ja tarkastamisessa valvoen asiakkaan etua. Mikäli sopimussuhteissa tulee ongelmia, avustamme vastapuolen kanssa käytävissä sovintoneuvotteluissa ja tarvittaessa myös tuomioistuimessa.

Ota yhteyttä! Lisätietoa asianajokulujen kattamisesta löydät näiden verkkosivujemme Hinnasto-sivulta.

Kauppakirja, laadituta se asianajajallamme

Oululainen Asianajotoimisto Castrén & Castrén Oy on palvellut asiakkaitaan jo yli 35 vuoden ajan pitkällä kokemuksella ja jatkuvasti päivittyvällä ammattitaidolla. Asiakkaitamme ovat niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin Oulun seudulla ja Pohjois-Suomen alueella. Hoidamme meille annetut toimeksiannot tehokkaasti, asiantuntevasti, luottamuksellisesti ja asiakkaidemme kokonaisvaltaisen edun huomioiden.

Toimistomme sijaitsee Oulun keskustassa, keskeisellä paikalla Valkealinnan historiallisessa rakennuksessa. Ota yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai tule käymään toimistollamme. Asianajotoimistomme läheisyydestä löydät kattavat pysäköintimahdollisuudet. Voit hyödyntää helposti myös kätevää yhteydenottolomakettamme (pääset täyttämään yhteydenottolomaketta vierittämällä tätä sivunäkymääsi alaspäin).

Ota yhteyttä

Käänny suoraan ammattitaitoisten asianajajiemme puoleen, ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai tule käymään paikan päällä. Hoidamme toimeksiantoja suomen lisäksi englannin kielellä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Asianajotoimisto Castrén & Castrén Oy

Hallituskatu 13–17 E 54, 4. krs, 90100 Oulu. Avoinna arkisin klo 8–16

p. (08) 571 6600 asianajotoimisto@castren.org