Asianajokulujen kattaminen ja hinnasto

Asianajotoimistomme palkkio perustuu toimeksiannon vaatimaan työn määrään ja laatuun. Tuntiveloituksemme on pääasiallisesti 248,00 euroa/tunti (sis. alv 24 %) ja minimiveloitus 0,25 tuntia. Yritysasiakkailta tuntiveloituksemme on 220,00 euroa + alv 24 %. Suomen Yrittäjien jäsenet saavat 10 %:n alennuksen yrityspalveluistamme.

Toimeksiannon erityinen vaativuus voi nostaa tuntihintaamme, mutta tästä sovitaan asiakkaan kanssa aina erikseen. Tuntiveloitus oikeuden istunnossa on 272,80 euroa tunti (sis. alv 24 %). Oikeusapuna hoidettavissa asioissa veloitus perustuu valtioneuvoston asetukseen oikeusavun palkkioperusteista. Tällä hetkellä palkkio on 136,40 euroa/tunti (sis. alv 24 %).

Lisätietoja asianajokuluista, asianajopalkkiosta, julkisesta oikeusavusta sekä oikeusturvavakuutuksesta saat Suomen Asianajajaliiton sivuilta.

Oikeusturvavakuutus

Asiakkaan asianajokulut voidaan usein kattaa kotivakuutuksiin yleisesti sisältyvällä oikeusturvavakuutuksella. Jos ehdot täyttyvät, vakuutusyhtiö myöntää hakemuksesta asiakkaalle niin sanotun oikeusturvaedun, joka kattaa asiakkaan omat oikeudenkäyntikulut omavastuuosuutta lukuun ottamatta.

Selvitämme aina asiakkaan kanssa, onko hänellä mahdollisuus käyttää oikeusturvaetua asiassaan. Toimistomme tekee vahinkoilmoituksen ja laatii oikeusturvahakemuksen asiakkaan puolesta. Kysy tarvittaessa ammattilaisiltamme asiasta lisää.

Julkinen oikeusapu

Asiakas voi myös olla vähäisen tulotasonsa tai oikeudellisen asemansa perusteella oikeutettu julkiseen oikeusapuun. Julkinen oikeusapu on asiakkaalle kokonaan maksutonta tai asiakas voi saada oikeusapua tietyllä omavastuuprosentilla.

Oikeusapua on mahdollista saada myös oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuuteen edellytysten täyttyessä. Selvitämme asiakkaan kanssa, onko hän oikeutettu saamaan julkista oikeusapua ja teemme oikeusapuhakemuksen asiakkaan puolesta. Oikeusavun myöntämisestä päättävät oikeusaputoimistot.

Ota yhteyttä

Käänny suoraan ammattitaitoisten asianajajiemme puoleen, ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai tule käymään paikan päällä. Hoidamme toimeksiantoja suomen lisäksi englannin kielellä.

  • Rajoituslauseke. Tietosuojaseloste.

Asianajotoimisto Castrén & Castrén Oy

Hallituskatu 13–17 E 54, 4. krs, 90100 Oulu. Avoinna arkisin klo 8–16

p. (08) 571 6600 asianajotoimisto@castren.org