Palvelut/ Yrityksille/

Yhtiöoikeus

Autamme yritysmuodosta riippumatta yrityksesi asiakirjojen, kuten pöytäkirjojen, rekisteriin toimitettavien asiakirjojen, osakassopimusten, osakeantiasiakirjojen sekä muiden vastaavien laatimisessa ja hallinnoinnissa. Ota yhteyttä kokeneisiin asianajajiimme!

Yhtiöoikeus

Lainsäädäntö edellyttää yhtiöltä monenlaista dokumentointia yhtiön perustamisesta ja kokouskäytännöstä alkaen henkilöstöä koskeviin suunnitelmiin saakka. Asianmukainen ja ajantasainen asiakirjojen laadinta ja päivittäminen auttaa yritystä myös riskienhallinnassa ja luo luottamusta yhteistyökumppaneihin. Yhtiöoikeus – kysy asianajotoimistostamme tukea yrityksenne asiassa.

Sekä kansallinen että eurooppalainen sääntely edellyttävät myös yrityksiltä yhä enemmän, tästä esimerkkinä toukokuussa 2018 voimaan tullut EU:n tietosuoja-asetus. Yrityksen asiakirjahallinnoinnissa suosittelemme kääntymään oululaisen asianajotoimistomme puoleen.

Autamme yritysmuodosta riippumatta yrityksesi asiakirjojen, kuten pöytäkirjojen, rekisteriin toimitettavien asiakirjojen, osakassopimusten, osakeantiasiakirjojen sekä muiden vastaavien laatimisessa ja hallinnoinnissa. Ota viipymättä yhteyttä asianajotoimistomme kokeneisiin asianajajiimme!

Tällä sivulla voit lukea lisää muun muassa yrityksen perustamisesta, yrityksen asiakirjoista sekä asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöiden lainsäädännöstä. Yhtiöoikeus: asianajajamme perehtyyy huolellisesti yhtiöoikeutta koskevaan asiaasi. Ota yhteyttä yritykseesi liittyvässä oikeudellisessa asiassasi ammattilaisiimme.

Yrityksen perustaminen, hyödynnä osaamistamme

Yrityksen perustamisen erinomaisena lähtökohtana ovat hyvä liikeidea ja tarvittava ammattitaito. Tämän lisäksi tarvitaan muun muassa erilaisia asiakirjoja, jotta yritys saadaan muodollisesti ja lainmukaisesti perustettua.

Asianajotoimistomme asianajajat laativat puolestasi yrityksen perustamiseen liittyvät asiakirjat, ohjeistamme sinua yrityksen rekisteröinnissä kaupparekisteriin ja muissa käytännön asioissa. Autamme muun muassa sen selvittämisessä, mikä yritysmuoto sinun tilanteessasi on toimivin ja suositeltavin.

Me olemme Oulun alueella palveleva ja vankan kokemuksen omaava asianajotoimisto. Ota yhteyttä asianajajiimme, saat meidät tueksesi yrityksen perustamiseen.

Yrityksen asiakirjat, laadituta ne huolellisesti

Yrityksen perustamisen jälkeenkin on tarvetta erilaisten asiakirjojen laatimiselle ja toiminnan asianmukaiselle dokumentoinnille. Jokaisessa yrityksessä tulee laadittavaksi ja hallinnoitavaksi vähintäänkin kokouspöytäkirjoja. Kaikkea päätöksentekoa ei tarvitse rekisteröidä, mutta monet toimet edellyttävät kirjallista, asianmukaisten tahojen hyväksymää päätöstä.

Lisäksi yrityksellä saattaa olla tarvetta esimerkiksi näihin: työntekijöiden tai avainhenkilöiden sitouttaminen, rahoituksen hankkiminen, osakkeiden tai yhtiöosuuksien lunastaminen tai vaikkapa yhtiömuodon muuttaminen. Toiminnasta riippuen yrityksessä voi olla myös tarvetta tietosuoja-asioiden ja niitä koskevien menettelyjen tarkistamiseen.

Yhtiöoikeus on laaja kokonaisuus, jossa kannattaa käyttää kokeneiden lakimiestemme osaamista.

Asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt

Pienempien asunto-osakeyhtiöiden hallituksen jäseninä ei useinkaan ole kiinteistöalan ammattilaisia. On tärkeää, että riippumatta hallituksen jäsenten taustoista päätöksenteko asunto-osakeyhtiöissä toimii ja esimerkiksi tarpeelliset rakennustyöt suoritetaan.

Asunto-osakeyhtiön ja sen osakkaiden kesken syntyy usein erimielisyyksiä esimerkiksi siitä, kenen vastuulla ovat kunnossapidon kustannukset. Muita tyypillisiä kysymyksiä ovat:

• Voidaanko asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksen enemmistöpäätöksellä rahoittaa kaikki päätetyt perusparannukset, uudistukset ja muutokset?
• Voidaanko vastikeperusteesta poiketa muutostyön yhteydessä, jos osakkeenomistajan jo tekemä muutostyö aiheuttaa asunto-osakeyhtiölle säästöä?
• Jos uudistus hyödyttää vain asunto-osakeyhtiön asuinhuoneistoja, onko toimistohuoneistojen maksettava uudistuksen kustannuksia?
• Voiko ja missä tilanteessa asunto-osakeyhtiö ottaa osakkeenomistajan huoneiston hallintaansa?

Olitpa osakkeenomistaja, hallituksen jäsen tai isännöitsijävoit kääntyä toimistomme asianajajien puoleen kaikissa asunto-osakeyhtiölakiin liittyvissä asioissa.

Yhtiöoikeus: pyydä asianajotoimistomme avuksi

Asianajotoimistomme on palvellut jo yli 35 vuoden ajan monipuolisella kokemuksella ja jatkuvasti päivittyvällä ammattitaidolla eri kokoisia yrityksiä Oulun seudulla ja Pohjois-Suomen alueella.

Olemme joustava ja luotettava yhteistyökumppani sekä suurten että pienten yritysten oikeudellista osaamista vaativissa asioissa. Toimialatuntemuksemme on huomattavan laaja. Onko mielessäsi yhtiöoikeus tai siihen liittyvä asia, ota yhteyttä asianajotoimistoomme.

Asianajotoimistomme sijaitsee Oulun keskustassa, Valkealinnana tunnetussa rakennuksessa. Ota yhteyttä yhtiöoikeudellisessa asiassasi sähköpostitse, puhelimitse tai tule käymään toimistollamme. Voit myös hyödyntää kätevää yhteydenottolomakettamme, katso alempaa tältä sivulta ota yhteyttä -osiosta (ole hyvä ja vieritä tätä sivunäkymää alemmas).

Palvelutarjonta yrityksille

Ota yhteyttä

Käänny suoraan ammattitaitoisten asianajajiemme puoleen, ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai tule käymään paikan päällä. Hoidamme toimeksiantoja suomen lisäksi englannin kielellä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Asianajotoimisto Castrén & Castrén Oy

Hallituskatu 13–17 E 54, 4. krs, 90100 Oulu. Avoinna arkisin klo 8–16

p. (08) 571 6600 asianajotoimisto@castren.org