Palvelut/ Yrityksille/

Sopimukset ja kauppakirjat

Asiantuntijamme avustavat sinua sopimusten laatimisessa, niiden tulkinnassa, sopimusneuvotteluissa ja jo syntyneessä ristiriitatilanteessa. Viimeksi mainitussa neuvottelemme ensin sovintoratkaisusta vastapuolen kanssa ja tarvittaessa avustamme yritystä sopimusriitaa koskevassa oikeudenkäynnissä, sovittelussa tai välimiesmenettelyssä.

Sopimukset ja kauppakirjat

Huolella laaditut sopimukset ovat merkittävä osa yrityksen riskinhallintaa. Tyypillisiä yritystoiminnan sopimuksia ovat erilaiset yhteistyösopimukset, alihankinta- tai urakkasopimukset, osto- ja myyntisopimukset, konsultti-, sovinto- tai työsopimukset tai toimitusjohtajasopimukset sekä tietosuojaan liittyvät tietojenkäsittelysopimukset.

Sopimuksen kohteesta riippuen yrityksellä voi olla tarve suojata vaikka immateriaalioikeuksiaan tai muuta omaisuuttaan. Sekä sopimusten laatiminen että niiden tulkitseminen vaatii sopimusoikeuden asiantuntemusta.

Kattavasti ja selkeästi tehty kirjallinen sopimus ehkäisee usein riitatilanteiden kärjistymistä, erimielisyyksiä sopimuksen sisällöstä ja asioiden etenemistä tuomioistuimeen saakka.

Sopimus kannattaa tehdä kirjallisena osaavien asiantuntijoiden avulla.

Sopimukset ja kauppakirjat, kysy asiantuntijalta

Kansainvälistyvässä maailmassa monet sopimuskumppanit edellyttävät englanninkielisiä sopimuksia, joiden sisältämät termit saattavat olla vieraita. Ei ole suositeltavaa allekirjoittaa sopimusta, jonka sisältöä ei ymmärrä, oli kieli mikä hyvänsä.

Asiantuntijamme avustavat sinua sopimusten laatimisessa, niiden tulkinnassa, sopimusneuvotteluissa ja jo syntyneessä ristiriitatilanteessa. Viimeksi mainitussa neuvottelemme ensin mahdollisesta sovintoratkaisusta vastapuolen kanssa ja tarvittaessa avustamme yritystä sopimusriitaa koskevassa oikeudenkäynnissä, sovittelussa tai välimiesmenettelyssä.

Toimistomme asianajajat avustavat tarjouspyyntöjen, tarjousten ja muiden kauppaan johtavien asiakirjojen sekä kauppakirjojen laadinnassa. Asiantuntijoidemme avulla vältytte oikeudenmenetyksiltä ja mahdollisilta oikeudenkäynneiltä.

Ota yhteyttä

Käänny suoraan ammattitaitoisten asianajajiemme puoleen, ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai tule käymään paikan päällä. Hoidamme toimeksiantoja suomen lisäksi englannin kielellä.

  • Rajoituslauseke. Tietosuojaseloste.

Asianajotoimisto Castrén & Castrén Oy

Hallituskatu 13–17 E 54, 4. krs, 90100 Oulu. Avoinna arkisin klo 8–16

p. (08) 571 6600 asianajotoimisto@castren.org