Palvelut/ Yrityksille/

Kiinteistöt ja rakentaminen

Asiantuntijamme arvioivat oikeudellista asemaasi silloin, kun olet epävarma osapuolten oikeuksista ja velvollisuuksista. Käänny kiinteistöihin ja rakentamiseen liittyvissä asioissa oululaisen kokeneen asianajotoimistomme puoleen.

Kiinteistöt ja rakentaminen

Kiinteistöihin ja rakentamiseen liittyvissä asioissa mukana on monesti useita juridiikan osa-alueita, joiden hallinta on tarpeen kiinteistöä koskevien sopimusten tekemisessä. Laadimme puolestasi paitsi urakka- ja muiden rakentamiseen liittyvät sopimukset, myös kiinteistön ostamiseen, myymiseen tai vuokraamiseen liittyvät asiakirjat. Kiinteistöriita: asianajotoimisostamme saat ammattitaitoa asiaasi.

Hoidamme asiakkaidemme toimeksiannot tehokkaasti, asiantuntevasti, luottamuksellisesti ja asiakkaidemme kokonaisvaltaisen edun huomioiden.

Kiinteistöriita, tarvitsetko asianajajamme kokemusta?

Kiinteistöasioissa kiistatilanteessa kyse voi olla yksityisten välisistä erimielisyyksistä, joskin usein mukana on myös julkinen toimija, kuten kunta. Autamme selvittämään vastuukysymyksiä ja tulkitsemaan sopimuksia. Avustamme neuvotteluissa ja asiaa koskevissa riidanratkaisumenettelyissä. Kiinteistöriita: käänny kiinteistöihin ja rakentamiseen liittyvissä asioissa oululaisen kokeneen asianajotoimistomme puoleen.

Maaoikeusasiat

Löydät meiltä asiantuntevat osaajat myös erilaisiin kiinteistötoimituksiin liittyvissä ongelmatilanteissa. Asianajajamme hoitavat maaoikeusasioita eli erilaisista kiinteistötoimituksista tai tielautakuntien päätöksistä aiheutuvia valitusasioita erityistuomioistuimessa eli maaoikeudessa. Oulun talousalueen maaoikeusasiat hoitaa Oulun käräjäoikeus, jossa toimii myös maaoikeus.

Yleensä valitus kohdistuu esimerkiksi kiinteistönmuodostamislakiin, lunastuslakiin tai yksityistielakiin liittyvään kiinteistötoimitukseen rajankäynnistä, lunastuksesta tai korvauksesta. Maaoikeus ratkaisee muutoksenhakutuomioistuimena viranomaisen toimituspäätöksestä tehdyt valitukset tai esimerkiksi tielautakunnan toiminnasta tai päätöksestä tehdyn kantelun.

Maaoikeusprosessi on oma erityisprosessilajinsa, jota hoitamaan kannattaa aina valita asiantuntija, joita löydät toimistostamme. Voimme myös selvittää kanssasi, kannattaako jostakin viranomaisen päätöksestä tehdä valitusta vai ei. Ota viipymättä yhteyttä asiantuntijoihimme, jotta voimme auttaa sinua selvittämään maaoikeusasiaasi.

Urakkasopimusriita

Huolellinen urakkasopimusten laatiminen ehkäisee monia riitoja ennalta tai antaa ainakin avaimet niiden ratkaisemiseen. Tulkintaerimielisyyksiä ei kuitenkaan voi täydellisesti välttää, eikä toisaalta kaikkia mahdollisia tilanteita voi sopimuksia laatiessa edes ennakoida.

Vastuukysymykset nousevat esille nopeasti tilaajan tai urakoitsijan havaittua virheen. Tyypillisesti urakkasopimuksissa viitataan erilaisiin yleisiin sopimusehtoihin ja toisaalta urakkasopimukseen liittyy useimmiten paljon erilaisia asiakirjoja, joiden sisällöt voivat olla keskenäänkin ristiriidassa.

Asiantuntijamme arvioivat oikeudellista asemaasi silloin, kun olet epävarma osapuolten oikeuksista ja velvollisuuksista. Tarvittaessa puolustamme oikeuksiasi riitojenratkaisumenettelyssä, oli se sitten oikeudenkäynti, sovittelu tai välimiesmenettely. Ota urakkasopimusasiassasi yhteyttä asianajajiimme.

Kiinteistöriita? Asianajajiltamme apua

Asianajotoimistomme on palvellut jo yli 30 vuoden ajan monipuolisella kokemuksella ja jatkuvasti päivittyvällä ammattitaidolla eri kokoisia yrityksiä Oulun seudulla ja Pohjois-Suomen alueella.

Olemme joustava ja luotettava yhteistyökumppani niin suuren kuin pienenkin yrityksen oikeudellista osaamista vaativissa asioissa. Toimialatuntemuksemme on kattava.

Toimistomme sijaitsee Oulun keskustassa, Valkealinnan perinteikkäässä rakennuksessa. Ota yhteyttä kiinteistöriita-asiassasi sähköpostitse, puhelimitse tai tule käymään toimistollamme. Voit myös hyödyntää kätevää yhteydenottolomakettamme.

Ota yhteyttä

Käänny suoraan ammattitaitoisten asianajajiemme puoleen, ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai tule käymään paikan päällä. Hoidamme toimeksiantoja suomen lisäksi englannin kielellä.

  • Rajoituslauseke. Tietosuojaseloste.

Asianajotoimisto Castrén & Castrén Oy

Hallituskatu 13–17 E 54, 4. krs, 90100 Oulu. Avoinna arkisin klo 8–16

p. (08) 571 6600 asianajotoimisto@castren.org