Palvelut/ Yrityksille/

Yrityskauppa ja yritysjärjestelyt

Haluatko tehdä muutoksia yrityksesi omistussuhteisiin, laajentaa sen osakaspohjaa, ostaa yrityksen tai luopua yrityksestä tai sen osasta? Ota asianajajamme avuksesi, jotta järjestelyn oikeudelliset ja taloudelliset vaikutukset tulevat selvitetyiksi jo etukäteen.

Yrityskauppa ja yritysjärjestelyt

Haluatko tehdä muutoksia yrityksesi omistussuhteisiin, laajentaa sen osakaspohjaa, ostaa yrityksen tai luopua yrityksestä tai sen osasta? Ota asianajajamme avuksesi, jotta järjestelyn oikeudelliset ja taloudelliset vaikutukset tulevat selvitetyiksi huolellisesti jo etukäteen. Onko yrityskauppa suunnitelmissasi? Pyydä asianajotoimistomme osaava asianajaja avuksesi hyvissä ajoin, jo heti suunnitteluvaiheessa.

Halutessasi asianajajamme voivat myös osallistua asiaa koskeviin neuvotteluihin kanssasi ja antaa tarvittavaa oikeudellista tukea. Toimialatuntemuksemme on laaja-alainen.

Eri yhtiömuotojen vastuukysymykset, yhtiömuotojen muutokset ja yrityskaupat sekä niihin liittyvät arvonmääritykset, veroseuraamukset ja rahoitusjärjestelyt ovat keskeinen painopistealueemme.

Yrityskauppa hoituu kokeneiden lakimiestemme avulla.

Yrityskauppa

Yrityskaupoissa yrityksen arvon määrittämisen tärkein tavoite on luoda perusteet maksettavalle kauppahinnalle. Kauppahinta on kuitenkin usein joko matalampi tai korkeampi kuin ostettavan yrityksen tilinpäätösten analysointiin perustuva arvo. Yrityskaupan yhteydessä syntyvien synergiaetujen vuoksi, jotka vaihtelevat ostajittain, maksettava kauppahinta on usein korkeampi kuin yrityksen arvo itsenäisenä yrityksenä.

Tärkeimmät juridiset osa-alueet yrityskaupassa ovat verosuunnittelu, yhtiöoikeudelliset asiat, rahoitusjuridiikka ja työoikeudelliset kysymykset. Yrityskauppa, kysy ammattilaisiltamme apua.

Yrityskaupan suunnittelu on syytä aloittaa verosuunnittelusta, koska sen lopputulokset vaikuttavat koko kauppaprosessiin ja kauppakirjan sisältöön. Toteuttamistapaa ei tule valita kuitenkaan pelkästään verotuksen näkökulmasta. Yrityskauppa: pyydä meiltä näkemystä siihen liittyvässä asiassasi.

Muut yritysjärjestelyt, pyydä asianajotoimistomme tueksi

Liiketoiminnan hankkimiseen, liiketoiminnasta luopumiseen ja liiketoimintojen yhdistämisiin liittyy tarve suunnitella sellainen juridinen rakenne, joka tukee tulevaa liiketoimintaa. Parhaan juridisen rakenteen saavuttaminen edellyttää yleensä yritysjärjestelyjä – eli liiketoiminnan tai osakkeiden kaupan lisäksi sulautumista, jakautumista, liiketoimintasiirtoa, osakevaihtoa ja yhtiön purkamista.

Parhaiten asianajotoimistomme voi auttaa, kun puoleemme käännytään hyvissä ajoin ennen suunniteltua yritysjärjestelyä tai -kauppaa, koska esimerkiksi sitovan ennakkotiedon hankkiminen veroseuraamuksista on usein suositeltavaa ennen lopullisen yritysjärjestelyn tai yrityskaupan toteuttamista.

Asiantuntemuksemme pitää sisällään yrityskaupat ja yritysjärjestelyt. Ota yhteyttä asianajajiimme sähköpostitse, soita meille tai poikkea luonamme Hallituskadulla, Oulun keskustan kupeessa.

Voit myös hyödyntää tällä verkkosivuillamme olevaa yhteydenottolomakettamme (löydät lomakkeen vierittämällä tätä sivunäkymää alaspäin, katso ota yhteyttä -osio). Pyri täyttämään lomake huolellisesti ja kirjoita sen viesti-kenttään mahdollisimman hyvin yrityskauppaan ja -järjestelyyn liittyvä asia, johon tarvitset asiantuntemustamme. Tiesithän, että hoidamme yritysten toimeksiantoja suomen kielen lisäksi englannin kielellä. Löydämme yhdessä kanssasi organisaatiosi kokonaisetuun parhaiten soveltuvan ratkaisun. Ota yhteyttä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa oikeudellisessa asiassasi.

Ota yhteyttä

Käänny suoraan ammattitaitoisten asianajajiemme puoleen, ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai tule käymään paikan päällä. Hoidamme toimeksiantoja suomen lisäksi englannin kielellä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Asianajotoimisto Castrén & Castrén Oy

Hallituskatu 13–17 E 54, 4. krs, 90100 Oulu. Avoinna arkisin klo 8–16

p. (08) 571 6600 asianajotoimisto@castren.org