Palvelut/ Yrityksille/

Konkurssi

Toimistomme asianajajilla on pitkäaikainen kokemus konkurssipesien pesänhoitajina toimimisesta. Pesänhoitajina noudatamme tasapuolisuuden ja riippumattomuuden periaatetta suhteessa velalliseen ja eri velkojiin.

Konkurssi

Konkurssiin asettamista koskeva asia pannaan vireille tuomioistuimeen jätettävällä hakemuksella. Tuomioistuimen päätöksellä maksukyvytön luonnollinen henkilö, yritys tai muu oikeushenkilö voidaan asettaa konkurssiin. Ole yhteydessä mahdollisimman pian asianajajiimme, jos konkurssi koskettaa yritystäsi.

Tuomioistuin määrää pesänhoitajan velallisen omaisuuden hoitamista ja myymistä varten. Pesänhoitajan on noudatettava konkurssipesässä ylintä päätösvaltaa käyttävien velkojien antamia määräyksiä ja ohjeita lukuun ottamatta asioita, jossa pesänhoitajalla on yksin päätäntävalta. Konkurssissa velkojat käyttävät päätösvaltaansa velkojainkokouksissa.

Konkurssi raukeaa, mikäli konkurssipesän varat eivät riitä konkurssimenettelyn kustannusten maksamiseen tai varoista tuleva kertymä on niin vähäinen, ettei konkurssin jatkaminen ole velkojien kannalta tarkoituksenmukaista.

Konkurssia voidaan kuitenkin jatkaa julkisselvityksenä tuomioistuimen päätöksellä, jos velallisen toimintaan kohdistuu selvitystarpeita. Kun konkurssipesä on selvitetty ja omaisuus myyty, jäljelle jääneet varat jaetaan pesänhoitajan toimesta saatavansa valvoneille velkojille tuomioistuimen vahvistaman jakoluettelon mukaisesti.

Konkurssiprosessi, olemme kokeneita konkurssipesien pesänhoitajia

Asianajotoimistomme asianajajilla on pitkäaikainen kokemus konkurssipesien pesänhoitajina toimimisesta. Pesänhoitajina noudatamme tasapuolisuuden ja riippumattomuuden periaatetta suhteessa velalliseen ja eri velkojiin.

Avustamme velallista ja velkojia myös konkurssihakemusten laadinnassa ja velkojia valvontoja, niiden riitauttamista ja takaisinsaanteja koskevissa asioissa.

Olemme vankan ammattitaidon omaava oululainen asianajotoimisto. Tutustu meihin ja ota yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai tule käymään paikan päällä. Asianajotoimistostamme saat näkemystä ja asiantuntemusta konkurssi-asiassasi. Otathan yhteyttä asianajotoimistoomme mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Asianajajiltamme saat yrityksesi tilanteessa apua

Olemme joustava ja luotettava yhteistyökumppani sekä suurten että pienten yritysten ja organisaatioiden oikeudellista osaamista vaativissa asioissa. Toimialatuntemuksemme on huomattavan laaja-alainen ja asianajajamme ovat perehtyneitä konkurssipesien hoitamiseen liittyviin asioihin.

Asianajotoimistomme palvelee Oulun keskustassa osoitteessa Hallituskatu 13–17 E 54 (voit tutustua Yhteystiedot-sivun kartan avulla tarkempaan sijaintiimme), Valkealinnana tunnetussa rakennuksessa. Ota yhteyttä oikeudellisessa asiassasi mahdollisimman pian sähköpostitse, puhelimitse tai tule käymään toimistollamme. Sen välittömästä läheisyydestä löydät hyvät pysäköintimahdollisuudet.

Voit myös kertoa asiasi hyödyntämällä näiden verkkosivujen yhteydenottolomaketta (löydät sen myös tältäkin sivulta ota yhteyttä -osiosta, vieritä tätä sivunäkymää alaspäin). Täytä yhteydenottolomake huolellisesti ja kuvaile viesti-kenttään mahdollisimman tarkasti yrityksesi tilanteeseen liittyvä asia, johon tarvitset asiantuntemustamme (esimerkiksi konkurssi). Muistathan, että hoidamme yritysten toimeksiantoja suomen kielen lisäksi englannin kielellä. Asianajajamme löytävät yhdessä kanssasi yrityksellesi sen kokonaisetua parhaiten palvelevan ratkaisun.

Ota yhteyttä

Käänny suoraan ammattitaitoisten asianajajiemme puoleen, ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai tule käymään paikan päällä. Hoidamme toimeksiantoja suomen lisäksi englannin kielellä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Asianajotoimisto Castrén & Castrén Oy

Hallituskatu 13–17 E 54, 4. krs, 90100 Oulu. Avoinna arkisin klo 8–16

p. (08) 571 6600 asianajotoimisto@castren.org