Palvelut/ Yrityksille/

Rikosasiat

Mikäli yritystäsi, sen päättävässä asemassa olevia henkilöitä tai sen työntekijöitä kohtaan kohdistuu rikosepäilyjä, ole ajoissa yhteydessä meihin. Oikeanlainen oikeudellinen apu on tarpeen jo siinä vaiheessa, kun rikoksesta on olemassa jonkinlainen epäilys.

Rikosasiat

Asiantuntijamme hoitavat ammattitaidolla myös avustamisen rikosasian käsittelyssä sen kaikissa vaiheissa. Yritykselle ja yrittäjälle voi olla kohtalokasta esimerkiksi rikostuomioon liittyen määrättävä liiketoimintakielto. Mikäli yritystäsi, sen päättävässä asemassa olevia henkilöitä tai sen työntekijöitä kohtaan kohdistuu rikosepäilyjä, ole ajoissa yhteydessä meihin. Oikeanlainen oikeudellinen apu on tarpeen jo siinä vaiheessa, kun rikoksesta on olemassa jonkinlainen epäilys. Yrityksen verotus, kysy asiantuntijamme avuksesi.

Olemme yritysten ja yrittäjien apuna erilaisten rikosasioiden käsittelyssä. Avustamme rikosprosessin kaikissa vaiheissa ja arvioimme asemaanne rikosasian käsittelyssä. Ota yhteyttä kokeneisiin ammattilaisiimme.

Avustamme teitä esitutkintavaiheesta oikeudenkäyntiin ja arvioimme asemaanne rikosasian käsittelyssä. Alla voit tutustua tarkemmin talousrikoksiin sekä työturvallisuusrikoksiin liittyviin oikeudellisiin käytäntöihin.

Talousrikos, yrityksen verotus

Yritystoimintaan liittyy paljon velvoitteita ja yrittäjä on pitkälti itse vastuussa näiden täyttämisestä, joskin usein näihin liittyviä palveluja on ulkoistettu esimerkiksi tilitoimistolle. Useimmiten laiminlyöntejä tapahtuu yrityksen kirjanpitoa tai veroilmoitusvelvollisuutta koskien ja ne ilmenevät esimerkiksi verotarkastuksen yhteydessä. Yrityksen verotus, perehdymme tilanteeseesi.

Ole yhteydessä asianajajiimme, mikäli sinuun on kohdistettu epäilyjä koskien yrityksesi kirjanpitoa, verotusta tai muita vastaavia velvoitteita. Avustamme rikosprosessin kaikissa vaiheissa esitutkinnasta mahdollisiin muutoksenhakuvaiheisiin saakka. Selvitämme puolestasi edellytyksiä syyteneuvottelulle ja puolustamme oikeuksiasi parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Mikäli yrityksen verotus, kirjanpito tai muut velvoitteet ovat yrittäjän vastuulla. Asiantuntijamme avustaa, mikäli asiat etenevät rikosprosessiksi.

Työturvallisuusrikos

Yrityksen tulee huolehtia paitsi omien työntekijöidensä, myös yrityksen muiden työympäristössä toimivien henkilöiden turvallisuudesta. Työnantajan velvollisuutena on ehkäistä ennalta ja torjua työtapaturmia, ammattitauteja ja muita työstä tai työympäristöstä johtuvia terveyshaittoja.

Työnantajan tulee huomioida paitsi työolosuhteet ja työympäristö, myös työntekijän yksilölliset ominaisuudet työturvallisuuteen liittyen. Tähän liittyy olennaisesti myös työhyvinvointi ja esimerkiksi työntekijöiden väliseen epäasialliseen käyttäytymiseen puuttuminen.

Työnantajan työturvallisuusvastuuta rajaavina tekijöinä voidaan ottaa huomioon epätavalliset ja ennalta arvaamattomat olosuhteet, joihin työnantaja ei voi vaikuttaa. Muun muassa näiden olosuhteiden olemassaolosta tulee monesti tulkintaerimielisyyksiä, joita ratkotaan viime kädessä rikosprosessissa.

Työnantajavastuu työturvallisuusasioissa on todella merkittävä ja työturvallisuusvelvoitteen laiminlyönti voi aiheuttaa rikosoikeudellisia seurauksia – yllättävissäkin tilanteissa ja yllättäville tahoille.

Mikäli yritystäsi tai sen edustajia epäillään työturvallisuusrikoksesta, ole yhteydessä asianajajiimme. Autamme myös ennaltaehkäisemään tilanteita, joissa työnantajan vastuu voisi tulla rikosoikeudellisesti arvioitavaksi.

Yrityksen verotus: käänny asianajotoimistomme puoleen

Asianajotoimistomme on palvellut yli 30 vuoden ajan monipuolisella kokemuksella ja jatkuvasti päivittyvällä ammattitaidolla eri kokoisia yrityksiä Oulun seudulla ja Pohjois-Suomen alueella.

Olemme joustava ja luotettava yhteistyökumppani niin suurten kuin pientenkin yritysten ja organisaatioiden oikeudellista osaamista vaativissa asioissa. Toimialatuntemuksemme on erityisen monipuolinen.

Toimistomme sijaitsee Oulun keskustassa, Valkealinnan rakennuksessa Hallituskadulla. Ota yhteyttä oikeudellisessa asiassasi sähköpostitse, puhelimitse tai tule käymään toimistollamme. Voit myös hyödyntää kätevää yhteydenottolomakettamme.

Ota yhteyttä

Käänny suoraan ammattitaitoisten asianajajiemme puoleen, ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai tule käymään paikan päällä. Hoidamme toimeksiantoja suomen lisäksi englannin kielellä.

  • Rajoituslauseke. Tietosuojaseloste.

Asianajotoimisto Castrén & Castrén Oy

Hallituskatu 13–17 E 54, 4. krs, 90100 Oulu. Avoinna arkisin klo 8–16

p. (08) 571 6600 asianajotoimisto@castren.org